Doneaza 2% din impozit

După cum poate ai aflat, în ultimul timp legislaţia românească cu privire la sursele de finanţare ale ONG-urilor a fost restricţionată. Cei 2% din impozitul tău pe profit sunt importanţi pentru noi şi îţi suntem recunoscători dacă îi vei putea direcţiona pentru proiectele noastre. 

Cu ajutorul contribuţiei tale, un copil va avea un zâmbet mai frumos! 

Ce trebuie să faci:

  • Daca ai venituri dintr-o singură sursă, ca angajat, descarcă de aici FORMULARUL 230
  • Dacă ai venituri din mai multe surse sau din activităţi independente, descarcă DECLARATIA UNICA

Aceste formulare le poţi completa direct şi pe SPAŢIUL VIRTUAL ANAF.

Ele trebuie completate cu următoarele date:

ASOCIAŢIA PENTRU PALATOSCHIZIS

CONT RO39RZBR0000060020262021 deschis la Raiffeisen Bank, in lei

CUI 39118207

În cazul în care nu ai cont pe SPAŢIUL VIRTUAL ANAF, ne-ar fi plăcut să te putem ajuta cu depunderea lor dar din acest an acest lucru nu se poate face decât personal, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice de care aparţii sau prin Poştă/Curier, cu confirmare de primire.

Aici poţi găsi adresele tuturor Administraţiilor Finanţelor Publice

Devino Membru ApP

Dacă îţi doreşti să te alături echipei noastre şi să participi la proiectele noastre, te aşteptăm ca membru în Asociaţie. Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi direct şi să ne prezinţi motivaţia ta pentru a deveni membru, apoi vei completa un formular şi Adunarea Generală a Asociaţiei va vota alăturarea ta ca membru asociat/cotizant fără drept de vot, cu majoritate de voturi. Această calitate presupune, conform Statutului, şi plata unei taxe de înscriere în asociaţie.

Cautam voluntari

Fiecare părinte care s-a confruntat cu diagnosticul malformaţiei pentru copilul său este familiarizat cu stresul şi grijile (mai ales în perioada sarcinii, atunci când vestea vine în urma ecografiei) care devin prezente în viaţa de zi cu zi, până la clarificarea situaţiei exacte a stării copilului şi până la ameliorarea ei.

Ajută-ne să lărgin reţeaua noastră de sprijin peer-to-peer pentru părinţi! Poate că o mămică are nevoie de un sfat, de o încurajare, de povestea copilului tău care a trecut deja prin experienţa operaţiilor şi acum este sănătos… Poate că un tată are nevoie să ştie că al său copil va fi ok, şi se va dezvolta normal… Poate că o familie are nevoie urgentă de o tetină pe care nu o mai foloseşti sau poate ai un biberon special de donat… 

Experienţa ta cu copilul tău diagnosticat cu palatoschizis este extrem de valoroasă pentru toţi ceilalţi părinţi care încep această aventură! 

Contacteaza-ne şi îţi vom spune cu ce poţi să ne ajuţi astfel încât ajutorul pe care îl dai să fie o bucurie în sine pentru tine!

Pentru specialisti

Avem nevoie de implicarea şi susţinerea cât mai multor specialişti ce îşi pot aduce contribuţia la îmbunătăţirea stării de sănătate psihoemoţională a copilului cu palatoschizis! 

Ne dorim să creăm o reţea de sprijin a profesioniştilor funcţională, ghiduri şi protocoale naţionale de gestionare a malformaţiei, pe modelul englezesc al CLAPA. Ne dorim ca încă din timpul sarcinii, părintele să ştie foarte bine care sunt paşii pe care să îi urmeze, echipa medicală să preia în evidenţe copilul de la naştere, sprijinul ortodontic, logopedic şi psihologic să fie facilitat, fiecare copil cu palatoschizis să se găsească în evidenţa unui medic ORL care să îi urmărească evoluţia şi să îi preîntâmpine posibilele probleme prin efectuarea unor controaale regulate. Familiile să primească sprijin şi îndrumare de la asistente medicale prin vizite la domiciliu regulate. Să existe o bună comunicare şi fluenţă în realizarea actului medical între familie şi specialişti dar şi între specialişti.

Dacă eşti medic chirurg pediatru, medic chirurg plastician, medic cu specializarea ORL,  ortodont, logoped, psiholog, consilier în alăptare şi îţi doreşti să ne sprijini în aceste demersuri, aşteptăm să ne contactezi!